zondag 2 oktober 2011

Muts nummer tweeëndertig!


Deze muts is gemaakt van allemaal restjes, eerst allemaal horizontale streepjes breien, en daarna om de vijf steken een verticale draad erop haken! Dit geeft een leuk en vrolijk effect!
de pompon is niet door mijzelf gemaakt, maar gewoon een pompon uit de fourniturenzaak, die per stuk te koop zijn!

6 opmerkingen:

 1. Je mutsen worden steeds mooier! Complimenten dat je het tot nu toe al heb volgehouden! Dat vind ik al een prestatie op zich!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Brei je met een rondbreinaald of met gewone breinaalden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Joke, bedankt voor je complimentje! Ja het valt niet mee, het valt soms zwaar tegen om elke dag een muts te breien, soms heb ik geen inspiratie, en soms wil ik er ineens drie maken! Gisteren 3 oktober heb ik verstek moeten laten gaan, maar dat haal ik vandaag nog wel in! Ik was in leiden bij Leidens ontzet, ik heb daar met mijn mobiele winkeltje lekker staan te verkopen. De muts van zondag, muts tweeëndertig is op twee naalden gebreid, na zestig naalden ga je minderen tot ongeveer tien, twaalf steken, en dan trek je er een draadje doorheen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op deze site nog meer inspiratie en patronen van mutsen, wel in het engels http://nickyepstein.com/patterns/ en op www.haakmaaraan.blogspot bij patronen aan de zijkant de eerst link nederlandse patronen van mutsen en sjaals van de zeeman http://www.zeeman.com/Acties/Breigaren-2010/Overzicht.aspx zo heb je voorlopig weer inspiratie genoeg. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en nog een linkje op pinterest van mijn verzamelingen van mutsen http://pinterest.com/lindevrouw/crochet-hats/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjewel Lindevrouw! En ook dat ik nu tussen al die Beauty's sta op pinterest!

  BeantwoordenVerwijderen